Afalosteko kafeak - Ormaetxea, Unai ([Amorebieta] : Erroteta, 2004)
Arrazoi desberdinak tarteko, alokairuan pisu bera partekatzen duten bost pertsonen arteko elkarrizketa biziak dira; narrazio bakoak. Pisukideen izaera kontrasteak, profil diferenteak, jorratzen den hamaika gairen trataera aberasten du, ardatz amankomun - logiko- bat egon arren, edozein esatekori ikuspuntu anitzak eskainiz. Oheratu bitarteko afalosteko solasaldi hauek, zita, aforismo, metafora, poesia, bertso, kanta eta abarrekin josteak, berezi egiten duen elementua jartzea dute bitxitasun: "gindak balira, ez legoke ginda bako pastelik". "hau joko bat da, asmatutako pertsonaiekin eratutako errealitatearen gaineko gogoeta olgeta bat. Honek ez du ezer esan nahi, hain zuzen, ezer esan nahi ez duela izan ezik".
Liburu honek Eusko Jaurlaritzako Kultura Sailaren laguntza jaso du
Keywords: Helduentzako Literatura