Sukil : cuadernos de cultura tradicional 3 - Fernández de Larrinoa, Kepa; Ozkoidi, Mikel; Ortzadar Euskal Folklore Taldea (Iruñea : Ortzadar Euskal Folklore Taldea, 2000)
Folkloreak eta herri kulturak onura eta etekin handia ekartzen ahal diote gizarte eta kultura modernoari, oso gutxitan behar besteko arreta eskaini arren. Disziplina anitzetatik eta metodologia zientifikoaz landu eta aztertutako herri kulturaz ari gara, non interpretazio eta ikerketa berrituen bidez, materialaren egokitzapena eta gaur egungo kulturarako baliatzea landa-materialaren jasotzea eta etnografia aztertzeko eredu klasikoen jarraitzea bezain beharrezkoa den. Hauxe da folklorearen ikerketan zabaldutako bide berria, eta antropologoak, etnografoak musikologoak, ahozko literaturaren ikertzaileak, folkloristak eta herri kulturaren hainbat ikerle heldu dira bertara. Liburu honetan biltzen diren testuetan ere -Ortzadarrek antolatzen dituen Folklore Jardunaldietako azken hiru edizioetako komunikazio eta kolaborazioetatik jasoak- agerian daude bide horren lorratzak. Argitalpen honetan honako hiru gau hauek landu dira: jankera, ahozko tranmisioa eta dantza eta dantza taldeen gaur egungo egoera euskal kulturan.
Testuak euskaraz, gaztelaniaz eta frantsesez
Keywords: Kultura- eta gizarte-antropologia -- Euskal Herria; Folklorea -- Euskal Herria; Euskal kultura; Euskaldunak -- -Ohiturak eta usadioak; Ahozkotasuna; Ahozko ondarea -- Euskal Herria; Dantza folklorikoa -- Euskal Herria; Dantza -- Euskal Herria; Monografiak