Sukil : cuadernos de cultura tradicional 3 / [hitzaurrea, Kepa Fernández de Larrinoa ; artikuluen egileak, Mikel Ozkoidi ... et al.] - Fernández de Larrinoa, Kepa; Ozkoidi, Mikel (Sukil, 2000)
Folkloreak eta herri kulturak onura eta etekin handia ekartzen ahal diote gizarte eta kultura modernoari, oso gutxitan behar besteko arreta eskaini arren. Disziplina anitzetatik eta metodologia zientifikoaz landu eta aztertutako herri kulturaz ari gara, non interpretazio eta ikerketa berrituen bidez, materialaren egokitzapena eta gaur egungo kulturarako baliatzea landa-materialaren jasotzea eta etnografia aztertzeko eredu klasikoen jarraitzea bezain beharrezkoa den. Hauxe da folklorearen ikerketan zabaldutako bide berria, eta antropologoak, etnografoak musikologoak, ahozko literaturaren ikertzaileak, folkloristak eta herri kulturaren hainbat ikerle heldu dira bertara. Liburu honetan biltzen diren testuetan ere -Ortzadarrek antolatzen dituen Folklore Jardunaldietako azken hiru edizioetako komunikazio eta kolaborazioetatik jasoak- agerian daude bide horren lorratzak. Argitalpen honetan honako hiru gau hauek landu dira: jankera, ahozko tranmisioa eta dantza eta dantza taldeen gaur egungo egoera euskal kulturan.