Hirugarren Reicharen euskal esklaboak - Vivanco, Karmelo; Lizeaga, Andoni; Baleuko (: Baleuko, 2000)
III. Reichak izan zituen sarraski esparruetako esklaboen artean euskaldunak egon ziren. Alemaniako Parlamentuak kalte-ordainak onartu zituen, egoera hori sufritu zutenen mesedetan.Bere sorreratik 70 urte betetzen diren honetan, Gurseko presoen zuzeneko testigantza eta senideei bidalitako eskutitzen bitartez, dokumentalak Gurs konzentrazio esparrua izan zela eta Frantziara babes bila joandako errefuxiatuek bizi izan zituzten gorabeherak azaltzen ditu.
Material hau ARGIA.eus webgunetik ekarri da
Dokumentalista: Ingo Niebel
Keywords: Dokumentalak; Baliabide digitalak; Mundu Gerra, 1939-1945; Erreferentzia-materialak