Harresi handirantz / Jon Arretxe ; irudiak, Kristina Fernandez - Arretxe, Jon (Haur-literatura (Alfaguara-Zubia), 2008)
Rama hamahiru urteko mutila da eta Indiako Ozeanoko Sri Lanka uhartean bizi da. Ramaren familia txiroa eta behartsua da, eta mutilari barre egiten diote eskolan bere ezjakintasunagatik. Halabeharrak, ordea, pobreziatik eta ezjakintasunetik irteteko aukera eskainiko dio Ramari. Baina horretarako oztopo eta arrisku asko gainditu beharko ditu.