Bazterreko ahotsa / Ana Urkiza - Urkiza, Ana (Poesia (Elkar), 2002)
Gaur, emakume izanik esnatu naiz. Kafkari aurrea hartu diot: ispilu aurrera joan eta "metamorfosia!" oihu egin dut. Hantxe ikusi ditut bi beso zuri berna fin parea buru txori txikia ideia dirdaitsurik gorde ezin dezakeena... Eta beherago alu bustia ediren diot ene buruari a seezina munduan gizonik mespretxatuko ez duena. -Txarrena -esan dit ispiluak- goregi begiratzen dizuten titi horiek dira! Eta ni titiei sekula erreparatu gabe! Gaur, emakume naizela konturatu naiz.