Obaba - Armendariz, Montxo; Atxaga, Bernardo (Barcelona : Manga Films, 2005)
Bernardo Atxagaren "Obabakoak" liburuan oinarritutako filmea. Lourdesek, 25 urtetako zinema ikasleak, Obabako lurraldeetara egiten du bidaia. Berarekin bideo-kamera txiki bat darama Obabako errealitatea filmatzeko asmoz. Bertako mundua isladatu gura du, bertako jendea, egun den modukoa erakutsi. Baina Obaba ez da berak imaginatu bezalako lekua, eta laster deskubrituko du bertako jendea (Merche, Ismael eta Tomas kasu) iraganari lotuta daudela, ez dutelako (edo ezin dutelako) bertatik ihes egin...
Bernardo Atxagaren "Obabakoak" eleberrian oinarritua.
Aktoreak, Pilar López de Ayala, Juan Diego Botto, Bárbara Lennie, Eduard Fernández, Peter Lohmeyer
7 urtetik gorakoentzat
Hizkuntzak: espainieraz eta euskaraz ; azpitituluak: espainieraz, euskaraz, ingelesez eta frantsesez.
Keywords: Giza harremanak; Filmak