Obaba / zuzendaritza eta gidoia, Montxo Armendáriz - Armendariz, Montxo; Atxaga, Bernardo (Manga Films, 2005)
Bernardo Atxagaren "Obabakoak" liburuan oinarritutako filmea. Lourdesek, 25 urtetako zinema ikasleak, Obabako lurraldeetara egiten du bidaia. Berarekin bideo-kamera txiki bat darama Obabako errealitatea filmatzeko asmoz. Bertako mundua isladatu gura du, bertako jendea, egun den modukoa erakutsi. Baina Obaba ez da berak imaginatu bezalako lekua, eta laster deskubrituko du bertako jendea (Merche, Ismael eta Tomas kasu) iraganari lotuta daudela, ez dutelako (edo ezin dutelako) bertatik ihes egin...