Hil zen gizona - Lawrence, D. H. (1885-1930); Hidalgo, Bittor (Donostia : Hordago, 1984)
The Man Who Died, D.H. Lawrenceren azkeneko nobela da, tuberkulosisez gaisoturik eta etsimena emanda zegoela izatzia, hain zuzen. Azaleko anekdota fantastiko eta are komiko baten azpian (Jesukristoren hil ondoko jazoerak) amodiaren eta erlijioaren planteamendu sakon bat isuritzen du, hizkera mitiko batean bildurik. Lawrenceren beste hainbat nobelatan ageri den gai berbera, bizitza, heriotza eta amodioa, heriotzaren hurbilak eragindako soiltasunik soilenean.
Keywords: Helduentzako Literatura