Tundra / Igor Estankona - Estankona, Igor (Poesia (Susa), 2002)
Gaur ez dago lainorik eta gaua dator garbi,gutxitan ikusten da horrela, beldurra ematen du ia.Zerbaitek eztanda egitea izan daiteke irtenbide bat.Bake honetan jalgi dira gerizpeaketa aurpegia ukitu didate,inoiz gulakorik ikusi gabeak balira bezala.Ez zenuke lorik egingozertan pentsatzen ari naizen jakingo bazenu.Astiro noa zugana, hankabakar noa zugana,denboran atzera egin nahi dutesku fosil bitzuokin ukitzekojaio gabeko zure azala.Gure oraina ukatuko nukezelan hilko zaren ikustearren.Zelai bat bezain zabal daukat eskua,aurrera jotzen dute handik zure ametseketa hemen daude nireak talka itxaroten;esadazu ze asmorekin datorren zure barre urduria.Esadazu, egingo didazun zulo horretangeratzeko asmorik duzun.