Lucio : [anarkista, atrakatzaile, falsifikatzaile, baina batez ere... igeltsero] - Arregi, Aitor; Goenaga, Jose Mari (San Sebastián : Irusoin : Mori Arti, 2007)
Anarkista asko izan dira munduan, eta dira oraindik ere. Ugari izan dira kausaren alde lapurretan edo kontrabandoan arituak. Oso gutxi izan dira Ché-rekin estrategia-eztabaidan jardunak, edo Eldridge Cleaver Pantera Beltzen buruari lagundu diotenak.
Partehartzaileak, Lucio Urtubia, Anne Urtubia, Pili Urtubia, Lucio Urtubia, Roland Dumas, Antonio Martín, Ramón Agirre
Euskarara bikoiztua gaztelaniatik
2007: Goya sariak: Dokumental onenaren sarian proposatua
Keywords: Urtubia, Lucio -- (1931-2020); Gizarte gatazka; Baliabide digitalak; Dokumentalak; Erreferentzia-materialak; Biografiak