Ehun metro - Ungría, Alfonso; Euskadiko Filmategia; Irati Filmeak ([Donostia] : Euskadiko Filmategia, 1985)
Ramon Saizarbitoriak idatzitako bigarren eleberria da, lehen aldiz 1976an argitaratu zena. ETAkide batek poliziarengandik ihesi Donostiako Konstituzio plazan eraila izan aurretik korrika egiten dituen azken metroak kontatzen ditu, bere haurtzaroko bizipenak, klandestinitateko egunak, iraganeko amodiozko harreman bat, egunkarietako titularrekin, beste gazte bati egindako itaunketa polizialekin eta kaleko jendearen iruzkinekin
Patxi Bisquert, Karlos Zabala, Klara Badiola
Ez da egokia 12 urtetik beherakoentzat
Gipuzkoako Foru Aldundia, Kultura eta Euskara Departamentua
Keywords: Indarkeria politikoa -- Euskal Herria; Baliabide digitalak; Filmak