Kirol entrenamenduaren oinarriak - Oiartzabal Errasti, Ina; Zinkunegi Zipitria, Aitor; Cantero, Benito; Ugarteburu, Iñaki ([Donostia] : Debarroko Euskara eta Kirol Zerbitzuak, 1995)
Kirol entrenamenduari buruz hitzegiteak luze jo dezakeen arren, liburu honen bitartez gai honi buruzko oinarri-oinarrizko elementuak agertzen ditugu. Beraz, kirol munduarekin zerikusia duen edonorentzat eta, zehazkiago esanda, kirolarientzat edota kirol talderen baten ardura zuzena dutenentzat jakin beharrekoak direnak ezagutzeko aukera ematea da liburu honen helburu nagusiena. Liburua bi zatitan dago banatuta. Lehenengoan (zati zabalenean), kirol entrenamenduaren oinarri orokorrak jaso dira: kirol entrenamenduaren oinarrizko kontzeptuak, alderdi fisiko-fisiologikoak, gazteei zuzendutako entrenamenduari buruzko ezagupen orokorrak. entrenamenduaren planifikazio eta periodizazioa, e.a. Bigarrenean, berriz, kirol ezberdinei buruzko ezagupenak eta entrenamendu prozesuen ereduak ikus daitezke.
Bibliografia: 185.-186. or.
Hiztegia: 187.-190. or.
Laguntzailea, Gipuzkoako Foru Aldundia
Keywords: Kirol-entrenamendua; Gorputz-hezkuntza; Monografiak; Baliabide digitalak