Hamaseigarrenean aidanez / gidoia eta zuzendaritza, Anjel Lertxundi - Lertxundi, Anjel (: Eusko Jaurlaritza, Kultura eta Turismo Saila, 1985)
Domingo, apostuzale amorratua da, eta horixe du lanbide, artekari edo korredorea baita estropada, frontoi, idi-dema eta abarretan. Apostuzaletasun itsu horrek eramaten du Domingo apusturik arriskutsu eta bitxienak jokatzera, beti ere Kornelio erdikordal erdizitala lagun duela. Domingoren emazte Martzelina guztiz bestelakoa da eta noiznahi gerta daitekeen ezbehar larriaren beldurrez egoten da.