Hondoratzea : Naufragio / zuzendaritza eta gidoia, Pedro Aguilera - Aguilera, Pedro (: Alokatu, 2010)
Almeriako kostaldera iritsi berri da Robinson afrikarra, paterak izandako hondoratzearen ostean. Almeriatik penintsula iparraldera egingo du Robinsonek bidaia, ezagutzen ez duen gizonezko bat hil eta, horrela, bere arbasoen espirituak baretzeko