Belagileen trajeria : 2009 Ahoze-Ziboze-Oinazegain - Recalt, Dominika (EITB, 2009)
Belagileak[6] edo Bel(h)agileen trajeria pastorala, 2009an Basabürüako Aloze-Ziboze-Onizegaineko herritarrek emana. Pierre de Lancre inkisidorea eta "sorginen" ehizari buruzkoa da, 1609ko epaiketa soantuaren mendeurrena dela medio. Beraz, Lapurdi protagonista da pastoral honetan. Honetan ere elementu berritzaileak sartu zituen
Material hau EITB.eus-etik ekarri da.
Keywords: Baliabide digitalak; Pastoralak (Antzerkia); Sorginkeria -- Euskal Herria; Ikuskizunak; Antzerki-emanaldiak