Basterretxea / zuzendaritza, Jon Intxaustegi ; gidoia, Carlos Martinez Gorriaran - Intxaustegi, Jon; Mellizo, Felipe (Euskal sortzaileak (EITB), 1997)
1936tik aurrera erbestean bizi izan zen, Frantzian aurrena eta Argentinan ondoren. 1952an Espainiara itzuli zen, eta urte hartan bertan Arantzazuko basilikako kriptako horma-irudiak egiteko lehiaketa irabazi zuen.