Oteiza / zuzendaritza eta gidoia, Jon Intxaustegi ; gidoia, Santiago Amón eta M. Fullaondo - Intxaustegi, Jon; Fullaondo La Cruz, Marije; Amón, Santiago (Euskal sortzaileak (EITB), 1997)
Eskultore, pintore eta idazlea. 1928an, Medikuntza ikasten hasi zen Madrilen, baina 1931n bertan behera utzi zituen ikasketak eskulturan aritzeko. Hainbat lanbidetan jardun behar izan zuen bizitza ateratzeko, eta aldi berean, herri mailako sariketak jaso zituen.