Hontz kumeak / [testua] Martin Waddell ; [irudiak] Patrick Benson ; [itzulpena, Manu Lopez Gaseni] - Waddell, Martin (Kalandraka ; Pamiela, 2017)
Hogeita bost urte bete dira Hontz kumeak liburuaren jatorrizko argitalpenetik, lehen irakurleentzako album samur arrakastatsua, amaren itzuleraren zain dauden bitartean adar batean pentsa eta pentsa ari diren hiru hegaztikumeren kezkaren inguruan eraikia. Arreba nagusia, anaia ertaina eta hiruretan txikiena bakarrik daude, gauez, eta ez dakite ama zergatik ez dagoen; hori dela eta, bakoitzak bere erara interpretatzen du amaren ausentzia: nagusiak azalpen logiko baten bila dabil, ertainak nagusiaren iritzia baiezten du etengabe eta txikiak amaren presentzia eskatzen du behin eta berriro. Basoko zuhaitz batean, Sara, Peru eta Gille hontz kumeak eseri eta, pentsa eta pentsa aritu bitartean, Hontz Ama noiz itzuliko den zain geratu dira