Ximunen baratzea - Alejandro, Rocío; Rey, Fernando (Arre (Nafarroa) : Pamiela Etxea, 2017)
Ximun untxiak azenario asko erein zituen, baina beste norbaitek letxugak landatzeko iradoki zion, beste batek tomateak landatzeko, beste batek alberjiniak... eta baratzea, horrela, barazkiz ez ezik nekazari bereziz ere bete zen: sagua, oiloa, akerra, txerria, azeria... Album Irudidunak egiteko Nazioarteko X. Compostela Saria irabazi duen liburu honek talde-lana goresten du, baita bizikidetza harmoniatsua eta naturarekiko harremana ere.
5 urtetik aurrera (urdina)
Album irudidunentzako Nazioarteko X Compostela saria, 2017
Keywords: Solidaritatea; Haur eta Gazteentzako Literatura; Album ilustratuak; Ipuinak