Ume desagertuaren kasua - Egaña, Arrate; Agirre, Mari Mar (Donostia : Erein, 2017)
Bertolek kamuflatzeko eta ezkutatzeko abilidade berezia du, eta bere urtebetetze egunean desagertu egin da; itxuraz, etxetik irten gabe. Inoiz baino hobeto gordeko zen, agian? Txantxa gogaikarri bat al da? Eskolako ikaskide harroputzek zerikusirik ote dute desagerpenarekin? Arazoak ditu lagunekin? Familiarekin? Ematen du inork ez dakiela ezer. Poliziak bilatu du, baita bere aitonak ere, espioi jubilatua baita, baina alferrik. Gurasoak biziki kezkaturik daude, eta lagunak, larriki urduri. Zer gertatzen ari da? Klarisa Lupabitx detektibeari ezin hobeto egokitzen zaion kasua da. Bertolen etxera joango da Samedi katuarekin, eta bion artean ikerketa bat abiaraziko dute. Aurkikuntza arraro eta harrigarriei aurre egin beharko diete.
8 urtetik aurrera (gorria)
Liburu honek Eusko Jaurlaritzako Kultura eta Hizkuntza Politika Sailaren diru-laguntza jaso du.
Keywords: Detektibeak -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Misterioa; Haur eta Gazteentzako Literatura