Jira bueltan : betiko 50 kanta eta jolas - Etxeberria Elortza, Idoia; Eibar, Eider; Odria Esnal, Haizea; Ugalde, Iker; Lopez, Marta; Badihardugu Euskara Elkartea (Eibar); Euskal Herriko Ahotsak ([Eibar] : Badihardugu Euskara Elkartea, 2017)
"Jira Bueltan: betiko 50 kanta eta jolas" liburuxka-DVDa Badihardugu Euskara Elkarteak prestatu zuen 2017an. Ahotsak.eus proiektuan jasotako testigantzetan oinarritutako bilduma bat da: adinekoek kantatutako abestiak eta azaldutako jolasak gaur egungo umeen esku jarri ditugu. Ahozko ondarearen transmisioa egitea da lan honen helburua. Gure aurreko belaunaldiei jasotako kanta eta jolasak berreskuratu eta biziberritzea, berriz gure artean izan daitezen, jira-jira bueltan! Jira Bueltan bilduman 0-12 urte bitarteko umeekin egiteko moduko kanta-jolasak daude, era askotakoak: sokasaltokoak, esku-jolasak, biribilean jarrita egitekoak, harrapaketa jolasak, ume txikiekin egiteko kantak... Material hau umeekin jolastu nahi duen edonorentzat da aproposa: guraso, hezitzaile, irakasle... Liburuxka-DVDko bideoak eta azalpenak Ahotsak Ikasgelan webgunean aurki daitezke
4-10 urte arteko haurrentzat
Guraso, hezitzaile, irakasle...
Keywords: Haur-jolasak -- Euskal Herria; Haur-kantak -- Euskal Herria; Euskal kultura; Baliabide digitalak; Erreferentzia-materialak; Ikasmaterial osagarriak