Ipuinak - Txekhov, Anton (1860-1904); Mendiguren Bereziartu, Xabier (1945-2023) (Euba : Ibaizabal, 1990)
Errusieratik euskarara lehendabizikoz egin den itzulpen honetarako hautatu ditugunak sona handienekoak dira eta Txekhoven mundua eta estiloaren berri irakurle euskaldunari emateko aukerakoak direlakoan gaude. Dastatuko ahal ditu irakurle euskaldunak maisu errusiar honen kontakizunetan nabari den giza aberastasun eta pilpira liriko guztia, Europako «etxe amankomunean» mendebala eta ekialdea elkarrekin bake eta anaitasunean bizi izateko pauso bizkorrak ematen ari diren une honetan.
Dama txakurtxoduna ; Etxe ganbaraduna ; Fraide beltza ; Etsaiak ; Anna lepoan ; Seigarren pabiloia
Liburu honen itzulpena Eusko Jaurlaritzako Kultura eta Turismo Sailak Euskal Itzultzaile, Zuzentzaile eta Interpreteen Elkartearekin Literatur Ondare Unibertsaleko Obra Nagusien Bilduma euskarara itzultzeko sinatutako hitzarmenaren barruan burutu da
Keywords: Helduentzako Literatura; Baliabide digitalak