Pio martzianoa - Añorga, Pello; Holgado, Iñaki G.; Madejón, Jorge (Donostia : Elkar, 2017)
Errepide batean, asfaltoaren erdian, paratu zituzten pibote batzuk, txuri-gorriak, zein baino zein ikusgarriagoak. Gauez, ordea, ibilgailu batek aurrera hartu eta pibote bat bidali zuen gabon esatera: dinbili-danbala. Eta pibotea joan zen maldan behera Pioren baserriko belar sorora.
5 urtetik aurrera (urdina)
Keywords: Umorea; Baserriak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak