Txokolata / Marisa Nuñez-en testua ; Helga Bansch-en ilustrazioak ; [itzulpena, Arkaitz Goikoetxea] - Núñez, Marisa (Txo! (Txalaparta), 2017)
Txokolatak egunero bainu bat hartzen du urmaelan. Egun batean, hirian bainuetxe bat dagoela entzuten du eta oihanatik abiatzen da ezagutzeko asmoz. Basati itxura ez emateko txandal eta zapatilla batzuk erosten ditu, hiriko bizitza ezagutzeko gogoz. Ipuin honek ilusioez, irrikez, laguntasunaz eta inguruan daukaguna baloratzeko esperientziaz dihardu. Baikortasun hori marrazkietan islatzen da: jite afrikarreko kolore biziko marrazkiek oihaneko animalien umorearekin bat egiten dute eta Txokolataren bidaian lagungarri dira.