Ibaiak nahi duen tokiraino / Mikel Taberna Irazoki "Kapi" ; [azala eta marrazkiak, Maddi Irazoki Bertiz] - Taberna, Mikel (Haur literatura (Pamiela), 2006)
Txato nauzue, txakur "kakazu" bat, Mario nire nagusiak esaten duen bezala. Mario! Berrogei urte daramatza bere ametsetako Gina noiz etorriko zain! Gaztetan ezagutu zuen eta hartaz maitemindu! Oso ongi bizi ginen biok elkarrekin, etxetik bidali gintuzten arte. Eskerrak Wallenstein jaun inbentoreak bere karabanan gelditzeko tokia utzi zigun! Orduan ezagutu genituen Piko, hegazti berezi hura, eta Groutxo, eta Xari...