Salba dezagun panda / Miriam Birchek ekoiztua eta idatzia - Birch, Miriam; Murray, Lynn (Esplora itzazu gure munduko mirariak, 1992)
Han goian, Txinako zentroan banbuz estalitako mendietan bizi da Panda Hartz Handi iheskorra. Lehen asko ziren, gaur, gizona eta eguratsaren aldaketak direla medio, oso gutxi geratzen dira. Gure zientifikoek izaki zoragarri honi arrastoak jarraitu dizkiote eta bizi diren leku ia sarrezinean murgildu dira, beraietaz gehiago ikasteko eta bizitzeko aukera gehiago eduki ditzaten. Zatoz beraiekin!