Planeta neska / [Myriam Ballesterosen ideia ; Txema Ocioren gidoian oinarritua ; edizioaren zuzendaria Reina Duarte ; egokitzapena Pau Joan Hernàndez ; euskarazko bertsioa Miren Agur Meabe] - Ballesteros, Myriam (Lola & Virginia (Giltza), 2006)
Lola neska jatorra da, eta bihotz onekoa. Zintzoa da, idealista, eskuzabala, langilea, lagun ona eta alaba hobea... Baina ezin du Virginia ikusi ere egin, guztiz kontrakoa delako: pija, berekoia, harroputza, besteak bere gustura erabiltzen trebea... Lolak zerbait nahi duen bakoitzean, Virginiak bere trikimailuak erabiltzen ditu, dena delakoa kentzeko. Horregatik, bi nesken arteko lehia itzela da, ia-ia... gerra gordina!