Antartida : azken muga / Graham Creelman eta David Hickman-ek Cambridgeko British Antarctic Survey-ren laguntzarekin idatzia eta zuzendua - Creelman, Graham; Hickman, David (Antartida, 1992)
Udaberriero Antartida gainean osatzen den ozono zuloak astindu du gizonaren ekologiarekiko axolagabekeria. Ozonoak, eguzkiaren erradiazio ultrabioleta hilkorraren kontra babesten gaitu. Ozonoa suntsitzen duen klorofluokarbonatoen (KFK deituak) munduko produkzioa urtean milioi bat toneladakoa da, eta iadanik atmosferan dauden KFK batzuk ez dira deskonposatuko XXII. menderarte. "Negutegi efektoa"-ren ondorioz, Antartidaren izoztea arriskuan jarri daiteke eta gizardiak uholde arrisku handia jasan dezake.Azpimarratzekoa da Greenpeacek, bai bi suntsiketa apokaliptiko posible horien berri ematen eta baita "Baleak salbatu" lemapean Japonia bezala munduko animaliarik handienak suntsitzen jarraitzen duten herrien kontra egiten duen burruka zuzena. Antartidako Mineralen Ituna, lehen pauso bat ote amaierarako bidean?