Osasunkume. Bizitzaren abentura . 9. Oporrak: sormenerako denbora. - Edex; Valencia, Claudia; Lucía Gutiérrez, Berta; Melguizo, Jorge; Flores Fernández, Roberto ([Bilbo] : Edex, 2003)
Denak zoriontsu daude oporrak heldu direlako. Elenak, "silleteroen" desfilean parte-hartu nahi du, Danik ez du ezer ere egin nahi eta Mikel... Mikel gizajoa. Galtzen dituen gaiak gainditzeko asko ikasi beharko du, eta beti baietz esaten duenez, Elenari agindu zion aulkitxoa egin beharko du, eta bere ama garajean egingo duen dendarekin lagunduko dio. Hainbat gauzekin gaixotzen da eta azkenik guztiekin ez betetzea besterik ez du lortzen.
Honekin batera Gidaliburu bat doakizu.
Bizitzaren Abentura osasun-hezkuntzako programa dugu, drogen prebentzioari garrantzi handia ematen diona. EDEX-ek sortu du, 8 eta 11 urte bitarteko neska-mutilentzat, haien hezitzaile eta gurasoen bitartez.
Eusko Jaurlaritza, Etxebizitza eta Gizarte Gaietako Saila. Droga Gaietako Zuzendaritza
Keywords: Jendarteko trebetasunak; Osasun ohiturak -- -Irakaskuntza; Norberaren nortasunaren bilaketa; Drogak -- -Kontsumoa -- -Aurrezaintza; Erreferentzia-materialak; Bideo didaktikoak