Osasunkume. Bizitzaren abentura . 12. Gure auzoa garbi dezagun - Edex; Valencia, Claudia; Lucía Gutiérrez, Berta; Melguizo, Jorge; Flores Fernández, Roberto ([Bilbo] : Edex, 2003)
Bereizketa batzuk samingarriak dira, baina zaborrak bereiztean probetxagarriak dira. Zabor organikoak eta ezorganikoak alde desberdinetan botatzen ikastea ez da erraza. Horregatik Elena eta bere lagunek etxez-etxe hori azalduz joatea erabaki dute. Zenbait pertsonek arik eta atseginez hasi zuten kanpaina hau. Besteek, ordea, bizkarra eman zieten eta ez dute ia parte-hartzen, nahiz eta azkenik egin zuten. Ohitura onak kontagiatzen dira baita ere.
Honekin batera Gidaliburu bat doakizu.
Bizitzaren Abentura osasun-hezkuntzako programa dugu, drogen prebentzioari garrantzi handia ematen diona. EDEX-ek sortu du, 8 eta 11 urte bitarteko neska-mutilentzat, haien hezitzaile eta gurasoen bitartez.
Eusko Jaurlaritza, Etxebizitza eta Gizarte Gaietako Saila. Droga Gaietako Zuzendaritza
Keywords: Jendarteko trebetasunak; Osasun ohiturak -- -Irakaskuntza; Norberaren nortasunaren bilaketa; Drogak -- -Kontsumoa -- -Aurrezaintza; Erreferentzia-materialak; Bideo didaktikoak