Osasunkume. Bizitzaren abentura / [koordinazioa eta zuzendaritza Antiokiako Unibertsitatetik, Claudia Valencia eta Berta Lucía Gutiérrez; koordinazioa eta zuzendaritza EDEX-etik, Jorge Melguizo eta Roberto Flores] - Valencia, Claudia; Lucía Gutiérrez, Berta; Melguizo, Jorge; Flores Fernández, Roberto (Osasunkume, 2003)
Bereizketa batzuk samingarriak dira, baina zaborrak bereiztean probetxagarriak dira. Zabor organikoak eta ezorganikoak alde desberdinetan botatzen ikastea ez da erraza. Horregatik Elena eta bere lagunek etxez-etxe hori azalduz joatea erabaki dute. Zenbait pertsonek arik eta atseginez hasi zuten kanpaina hau. Besteek, ordea, bizkarra eman zieten eta ez dute ia parte-hartzen, nahiz eta azkenik egin zuten. Ohitura onak kontagiatzen dira baita ere.