Osasunkume. Bizitzaren abentura . 11. Gerrikoak lotu - Edex; Valencia, Claudia; Lucía Gutiérrez, Berta; Melguizo, Jorge; Flores Fernández, Roberto ([Bilbo] : Edex, 2003)
Josu eta Dani borrokan dabiltza denbora osoan zehar, Nerea eta Daniren gurasoei gertatzen zaien legez. Lehenengoak bizikleta bate dela eta bigarrenak automabil batengatik, baina oinarrian gauza beragatik borrokatzen dira: nork gidatzen duen hobe demostratu nahi dute. Azkenik ez da arinen doana edo arrisku gehien igarotzen dituena, baizik eta segurtasun neurri gehien hartzen dituena. Istripuak prebenitu behar dira, tamaldu aurretik.
Honekin batera Gidaliburu bat doakizu.
Bizitzaren Abentura osasun-hezkuntzako programa dugu, drogen prebentzioari garrantzi handia ematen diona. EDEX-ek sortu du, 8 eta 11 urte bitarteko neska-mutilentzat, haien hezitzaile eta gurasoen bitartez.
Eusko Jaurlaritza, Etxebizitza eta Gizarte Gaietako Saila. Droga Gaietako Zuzendaritza
Keywords: Jendarteko trebetasunak; Osasun ohiturak -- -Irakaskuntza; Norberaren nortasunaren bilaketa; Drogak -- -Kontsumoa -- -Aurrezaintza; Erreferentzia-materialak; Bideo didaktikoak