Osasunkume. Bizitzaren abentura . 10. Nire burua oso maite dut, gutxi... - Edex; Valencia, Claudia; Lucía Gutiérrez, Berta; Melguizo, Jorge; Flores Fernández, Roberto ([Bilbo] : Edex, 2003)
Elenak bere gorputzeko atal batzuk nabarmentzeko asmoz karbohidratoz eta koipeaz elikatzea erabaki du. Santiren gain arreta deitu nahi du, noren atzetik neska guztiak dabiltza. Mikelek ordea ezin ditu bere izozki eta pastel gogokoenak jan. Bere irakasleak bidaltzen dizkion kirol frogak pasatzeko pisuz jaitsi behar du. Haietariko inork ez du kontuan hartzen dietak mediku baten gainbegiraketaz ez egiteak osasunerako arrisku handia dakarrela.
Honekin batera Gidaliburu bat doakizu.
Bizitzaren Abentura osasun-hezkuntzako programa dugu, drogen prebentzioari garrantzi handia ematen diona. EDEX-ek sortu du, 8 eta 11 urte bitarteko neska-mutilentzat, haien hezitzaile eta gurasoen bitartez.
Eusko Jaurlaritza, Etxebizitza eta Gizarte Gaietako Saila. Droga Gaietako Zuzendaritza
Keywords: Jendarteko trebetasunak; Osasun ohiturak -- -Irakaskuntza; Norberaren nortasunaren bilaketa; Drogak -- -Kontsumoa -- -Aurrezaintza; Erreferentzia-materialak; Bideo didaktikoak