Osasunkume. Bizitzaren abentura / [koordinazioa eta zuzendaritza Antiokiako Unibertsitatetik, Claudia Valencia eta Berta Lucía Gutiérrez; koordinazioa eta zuzendaritza EDEX-etik, Jorge Melguizo eta Roberto Flores] - Valencia, Claudia; Lucía Gutiérrez, Berta; Melguizo, Jorge; Flores Fernández, Roberto (Osasunkume, 2003)
Elenak bere gorputzeko atal batzuk nabarmentzeko asmoz karbohidratoz eta koipeaz elikatzea erabaki du. Santiren gain arreta deitu nahi du, noren atzetik neska guztiak dabiltza. Mikelek ordea ezin ditu bere izozki eta pastel gogokoenak jan. Bere irakasleak bidaltzen dizkion kirol frogak pasatzeko pisuz jaitsi behar du. Haietariko inork ez du kontuan hartzen dietak mediku baten gainbegiraketaz ez egiteak osasunerako arrisku handia dakarrela.