Osasunkume. Bizitzaren abentura . 8. Kezko seinaleak - Edex; Valencia, Claudia; Lucía Gutiérrez, Berta; Melguizo, Jorge; Flores Fernández, Roberto ([Bilbo] : Edex, 2003)
Tigre-kumeak ez ditu beti tigre-marrak izango: Daniren aitonak erretzen zuen, Daniren aitak erretzen du, baina Danik ez du erre nahi. Pablo eta bere lagunek entzuten duten musika gustatzeak ez du esan nahi haiek bezala erre eta edan behar duelarik. Danik hori argi dauka. Dena dela, nagusiago azaltzeko duen nahiak eta bere "lagun" berrien presioak, zigarroaren aurrean beste helduek duten jarrera hartzera erameten dute, bere lehenengo zigarroa erretzera.
Honekin batera Gidaliburu bat doakizu.
Bizitzaren Abentura osasun-hezkuntzako programa dugu, drogen prebentzioari garrantzi handia ematen diona. EDEX-ek sortu du, 8 eta 11 urte bitarteko neska-mutilentzat, haien hezitzaile eta gurasoen bitartez.
Eusko Jaurlaritza, Etxebizitza eta Gizarte Gaietako Saila. Droga Gaietako Zuzendaritza
Keywords: Jendarteko trebetasunak; Osasun ohiturak -- -Irakaskuntza; Norberaren nortasunaren bilaketa; Drogak -- -Kontsumoa -- -Aurrezaintza; Erreferentzia-materialak; Bideo didaktikoak