Osasunkume. Bizitzaren abentura / [koordinazioa eta zuzendaritza Antiokiako Unibertsitatetik, Claudia Valencia eta Berta Lucía Gutiérrez; koordinazioa eta zuzendaritza EDEX-etik, Jorge Melguizo eta Roberto Flores] - Valencia, Claudia; Lucía Gutiérrez, Berta; Melguizo, Jorge; Flores Fernández, Roberto (Osasunkume, 2003)
Tigre-kumeak ez ditu beti tigre-marrak izango: Daniren aitonak erretzen zuen, Daniren aitak erretzen du, baina Danik ez du erre nahi. Pablo eta bere lagunek entzuten duten musika gustatzeak ez du esan nahi haiek bezala erre eta edan behar duelarik. Danik hori argi dauka. Dena dela, nagusiago azaltzeko duen nahiak eta bere "lagun" berrien presioak, zigarroaren aurrean beste helduek duten jarrera hartzera erameten dute, bere lehenengo zigarroa erretzera.