Osasunkume. Bizitzaren abentura . 6. Sendatu eta sendatu - Edex; Valencia, Claudia; Lucía Gutiérrez, Berta; Melguizo, Jorge; Flores Fernández, Roberto ([Bilbo] : Edex, 2003)
Arkatz batek idazteko balio du, baina beste pertsona bati mina emateko ere. Gauza bera gertatzen da medikamenduekin. Sendatzeko sortu ziren, baina gaizki erabiliak min handia egin dezakete. Horregatik, edozein pertsonak ezin ditu hola nola medikamenduak errezetak egin, Danik egin zuen bezala, botikariaren semea delako bere lagunei botikak emateko gai dela uste duelarik. Istorio honetan, Nerea bere nebaren aholkuen biktima bihurtzen da. Zorionez, ospitalera garaiz heldu zen.
Honekin batera Gidaliburu bat doakizu.
Bizitzaren Abentura osasun-hezkuntzako programa dugu, drogen prebentzioari garrantzi handia ematen diona. EDEX-ek sortu du, 8 eta 11 urte bitarteko neska-mutilentzat, haien hezitzaile eta gurasoen bitartez.
Eusko Jaurlaritza, Etxebizitza eta Gizarte Gaietako Saila. Droga Gaietako Zuzendaritza
Keywords: Jendarteko trebetasunak; Osasun ohiturak -- -Irakaskuntza; Norberaren nortasunaren bilaketa; Drogak -- -Kontsumoa -- -Aurrezaintza; Erreferentzia-materialak; Bideo didaktikoak