Osasunkume. Bizitzaren abentura / [koordinazioa eta zuzendaritza Antiokiako Unibertsitatetik, Claudia Valencia eta Berta Lucía Gutiérrez; koordinazioa eta zuzendaritza EDEX-etik, Jorge Melguizo eta Roberto Flores] - Valencia, Claudia; Lucía Gutiérrez, Berta; Melguizo, Jorge; Flores Fernández, Roberto (Osasunkume, 2003)
"Haurrek autoak garbitzen dituzte soilik, ez dituzte gidatzen...". Honelako irainekin Pablok, Dani eta bere lagunak mortifikatzen ditu, hauek euren gurasoen autoa garbitzen duten bitartean. Aurkakoa demostratzeko asmoz, Danik bere lagunak autoan sartzen ditu, baimenik gabe giltzak hartu eta martxan jartzen du. Bere lehen akatsa adarra jotzen uztea izan zen, bigarrena, jakin gabe eta baimenik gabe auto bat gidatzea, eta hirugarrena aurreko faltak ezkutatu nahia. Hona hemen erronka: jakintsua ala ergela izatea. Ergelak ez daki zer esaten duen, eta jakintsuak ez du dakiena esaten.