Osasunkume. Bizitzaren abentura . 4. Guztiek dakiten sekretu bat - Edex; Valencia, Claudia; Lucía Gutiérrez, Berta; Melguizo, Jorge; Flores Fernández, Roberto ([Bilbo] : Edex, 2003)
Elenaren aita zoriontsu dago. Bere lagun batek itsas ondoan daukan etxe bat eskaini zion oporretarako, familia osoarekin joan ahal izateko. Bere zoriontasuna konpartitzeko gogoak ditu eta Elenarekin egiten du, honek beste inori ezer esango dion zin eginez. Hala ere, Elenak Nereari esaten dio, Nereak Daniri, Danik Josuri eta Josuk Mikeli. Beste guztiak, planak eta maletak eginak bertan geratzen dira.
Honekin batera Gidaliburu bat doakizu.
Bizitzaren Abentura osasun-hezkuntzako programa dugu, drogen prebentzioari garrantzi handia ematen diona. EDEX-ek sortu du, 8 eta 11 urte bitarteko neska-mutilentzat, haien hezitzaile eta gurasoen bitartez.
Eusko Jaurlaritza, Etxebizitza eta Gizarte Gaietako Saila. Droga Gaietako Zuzendaritza
Keywords: Jendarteko trebetasunak; Osasun ohiturak -- -Irakaskuntza; Norberaren nortasunaren bilaketa; Drogak -- -Kontsumoa -- -Aurrezaintza; Erreferentzia-materialak; Bideo didaktikoak