Osasunkume. Bizitzaren abentura / [koordinazioa eta zuzendaritza Antiokiako Unibertsitatetik, Claudia Valencia eta Berta Lucía Gutiérrez; koordinazioa eta zuzendaritza EDEX-etik, Jorge Melguizo eta Roberto Flores] - Valencia, Claudia; Lucía Gutiérrez, Berta; Melguizo, Jorge; Flores Fernández, Roberto (Osasunkume, 2003)
Elenaren aita zoriontsu dago. Bere lagun batek itsas ondoan daukan etxe bat eskaini zion oporretarako, familia osoarekin joan ahal izateko. Bere zoriontasuna konpartitzeko gogoak ditu eta Elenarekin egiten du, honek beste inori ezer esango dion zin eginez. Hala ere, Elenak Nereari esaten dio, Nereak Daniri, Danik Josuri eta Josuk Mikeli. Beste guztiak, planak eta maletak eginak bertan geratzen dira.