Osasunkume. Bizitzaren abentura . 3. Isilpean egiten den jaia - Edex; Valencia, Claudia; Lucía Gutiérrez, Berta; Melguizo, Jorge; Flores Fernández, Roberto ([Bilbo] : Edex, 2003)
Nerea oso urduri dago. Bere lagun guztiak Patrizia Ayalaren urtebetetzera gonbidatu zituzten, bera izan ezik. Bere haserrea eta mendeku nahia baretzeko, bere etxean festa bat egitea erabakitzen du, baina bere gurasoen baimenik gabe. Bere lagunak liluratzeko irrikitzen zegoen eta bere lagunmina gonbidatzea ahaztu zuen: lasaitasuna. Honen laguntzaz, bere neba Daniren laguntzaz gain, guztia hobe aterako litzateke.
Honekin batera Gidaliburu bat doakizu.
Bizitzaren Abentura osasun-hezkuntzako programa dugu, drogen prebentzioari garrantzi handia ematen diona. EDEX-ek sortu du, 8 eta 11 urte bitarteko neska-mutilentzat, haien hezitzaile eta gurasoen bitartez.
Eusko Jaurlaritza, Etxebizitza eta Gizarte Gaietako Saila. Droga Gaietako Zuzendaritza
Keywords: Jendarteko trebetasunak; Osasun ohiturak -- -Irakaskuntza; Norberaren nortasunaren bilaketa; Drogak -- -Kontsumoa -- -Aurrezaintza; Erreferentzia-materialak; Bideo didaktikoak