Osasunkume. Bizitzaren abentura . 2. Egan egiteko beldurrik gabe - Edex; Valencia, Claudia; Lucía Gutiérrez, Berta; Melguizo, Jorge; Flores Fernández, Roberto ([Bilbo] : Edex, 2003)
Lorategi botanikoa ala bizikross pista bat eskolarako? Horiek dira eskola hauteskundetan aurkeztutako hautesleen proposamenak: Elena eta Josurenak. Talde osoak, bakoitza bere proposamena defendatzen entzun nahi ditu, baina Elenak jendaurrean mintzatzeko beldurra dauka. Ez zen erraza berarentzat, hauteskunde kanpainak zekartzan joan-etorriei eta lagunen presioei aurre egitea.
Honekin batera Gidaliburu bat doakizu.
Bizitzaren Abentura osasun-hezkuntzako programa dugu, drogen prebentzioari garrantzi handia ematen diona. EDEX-ek sortu du, 8 eta 11 urte bitarteko neska-mutilentzat, haien hezitzaile eta gurasoen bitartez.
Eusko Jaurlaritza, Etxebizitza eta Gizarte Gaietako Saila. Droga Gaietako Zuzendaritza
Keywords: Jendarteko trebetasunak; Osasun ohiturak -- -Irakaskuntza; Norberaren nortasunaren bilaketa; Drogak -- -Kontsumoa -- -Aurrezaintza; Erreferentzia-materialak; Bideo didaktikoak