Galindez : hilobi irekia - Butroe, Joseba; Artetxe, Iñigo; Sabino Arana Fundazioa; ITESA producciones ([S.l.] : Sabino Arana Kultur Elkargoa, 2006)
Jesús Galindez Trujilloren diktaduran Eusko Jaurlaritzak Dominikar Errepublikan izan zuen ordezkariaren historia erakusten du dokumental honek. Francoren aurkako borrokan lagundu zuen, eta AEBetako zerbitzu sekretuekin elkarlanean aritu zen.
Elkarrizketatutak, besteak beste: Maria Ugarte, Bernardo Vega, José Israel Cuello, Manuel Vazquez Montalban
Keywords: Galindez, Jesus -- (1915-1956) -- Biografia; Gerraostea - Frankismoa; Euskal Herria -- Historia -- 1936-1939 (36ko Gerra); Baliabide digitalak; Dokumentalak; Erreferentzia-materialak