Galindez : hilobi irekia / gidoia eta errealizazioa, Joseba A. Butron, Iñigo Artetxe ; Sabino Arana Kultur Elkargoak eragindako saioa ITESAk egina - Butroe, Joseba; Artetxe, Iñigo (Sabino Arana Kultur Elkargoa, 2006)
Jesús Galindez Trujilloren diktaduran Eusko Jaurlaritzak Dominikar Errepublikan izan zuen ordezkariaren historia erakusten du dokumental honek. Francoren aurkako borrokan lagundu zuen, eta AEBetako zerbitzu sekretuekin elkarlanean aritu zen.