Antartida : azken muga . 1. Atala : Gure planetako azken paisaia handia - Creelman, Graham; Hickman, David ([Madril] : Metrovideo, 1992)
Lehen atal honetan, Lurreko azken paisaia zati basatia geologikoki eta biologikoki ezagutzeko aukera edukiko dugu. Aurkikuntzaren (Roald Amundsen, Robert Falcon Scott...) eta bere geografiaren ondorengo ikerketen gora-behera historikoak oso bizkor ikusi ondoren, bertako biztanleen osakera biologikoan murgilduko gara, hala nola, fokak, pinguinoak, bale urdinak, albatro noragabeak, itsas hartzak... eta "Krill" deituriko kamaroi bat ikusiko ditugu, hau lehen aipatutako guztien oinarrizko elikagaia delarik. Espezie guztien oreka ekologikoa oso ahula da, eta aurtenarte 39 herrik sinatu eta berritu duten Antartikoko Itunak bere kontserbazioa bermatu du.
Keywords: Eskualde antartikoak -- -Deskribapena; Erreferentzia-materialak