Bereterretxeren kanthoria / anonimoa, XV. mendea (1434-1449) ; [marrazkiak] Begoña Durruty - Durruty, Begoña (: Denonartean, 2017)
Bereterretxeren kanthoria, izatez, balada bat da, Erdi Aroaren amaiera aldera taxutua; Jaurgainen esanetan (Quelques légendes poétiques du Pays de Soule), XV. mendearen lehen erdiko izan daiteke. Garai hartan, oinaztarrak eta ganboatarrak, eta haien kideko nafar agramuntesak eta beamuntesak borroka bizian zebiltzan elkarren kontra, traiziorik makurrenak asmatuz.