Arrutiren banda - Arretxe, Jon (Donostia : Erein, 2017)
Nobela honetan Jon Arretxe idazle bidaiariak jaioterrian kokatu du trama: Basaurin.Hasiera-hasieran ageri zaigu konkistatu beharrreko altxorra, lapurretan baten fruitu eta urmael batean gordeta omen dagoena. Altxor hori eskuratzeko ahaleginean lehiatuko dira nobela honetako pertsonaia nagusiak. Urrutxurtu, Delgado eta Ereño, Arruti beraz gain. Laurak Basauriko institutuan elkarrekin ikasitakoak, Hego Uribeko droga trafikatzailerik handienetakoaren itzalean ibilitakoak aspalditik. Panorama osatzen dute neska mulata batek eta eskultore intrigazale batek, arrazoi ezberdinengatik bandakoen xede bihurtu direnak nahita edo nahi gabe.
Liburu hoenk Eusko Jaurlaritzako Kultura eta Hizkuntza Politika Sailaren diru-laguntza jaso du.
Keywords: Helduentzako Literatura