Gutik zura : iragana, oraina eta etorkizuna - Barriola Baraibar, Mari Jose; Maia, Jon; Sardón Altuna, Juantxo ([Andoain] : Pixel, 2016)
Pelikula egitasmo honen helburu nagusia basoaren, zuraren eta euskal gizartearen arteko harremanak izan duten, gaur egun duten eta izango duten balioa gizarteratzea da.Euskal Herriaren idiosinkrasian basoa eta zurezko zimenduak daude. Dokumental honetan aintzinatetik etorkizunerako bidaia egingo dugu lur hontako gizakiaren eta zuraren arteko harremana azalduz. Horretarako pertsonaia hautatuen bizi-esperientzia pertsonala eta mundu mailako adituen txori begirada erabiliko ditugu, historia eta istorio konbinaketa poliedriko baten bidez lehengo, oraingo eta etorkizuneko basoen eta zuraren gako nagusiak azalduz.
Argazki zuzendaria, Juantxo Sardón Altuna
Hizkuntzak: euskaraz, gaztelaniaz eta ingelesez; azpitituluak: euskaraz
Keywords: Zura; Baliabide digitalak; Dokumentalak; Erreferentzia-materialak