Ameskeriak - Valmaseda, Martín; Kirkil (Madril : S.M., 1981)
Liburu hau, zortzi-bederatzi urtetako haurrengan pentsaturik dago egina. Gehien erabiltzen diren gaiak fantasiazkoak dira. Gaiok, zenbait egilek lehenago eginak dira, gehienean behintzat. Baina esandako adinekoentza behar diren egokipenak egin dira bai luzera eta bai hizkuntz mailan, nahiz eta nagusiagoentzat ere balio izan. Baina liburu honen helburuak ez dira haurraren fantasia-gozea hasetzea eta jolas denborak betetzea bakarrik. Ez. Hizkuntza lantzea da gure beste helburuetariko bat. Horretarako. eta haurren hiztegiaren murriztasuna kontutan harturik, liburuaren bukaeran hiztegitxo bat dago. Textuinguruan idazkera desberdinez idatzi dira hitzok.
8 urtetik aurrera (gorria)
Keywords: Curriculumeko baliabideak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Fantasia -- Ipuinak -- Haur eta gazteentzako liburuak